Colafit Acut Pro

Za trenutnu pomoć kod bolova u zglobovima
sa hijaluronskom kiselinom i kolagenom

Colafit Acut Pro

krema je umirujući proizvod za masažu bolnih zglobova ili mišića sa trenutnim olakšavajućim dejstvom. Smanjuje bol i ukočenost zglobova, poboljšava pokretljivost i pomaže kod tegoba izazvanih upalom zgloba.Pogodan je za upotrebu pre ili posle izlaganja zglobova prekomernom opterećenju, nakon povreda, istegnuća ligamenata, itd. Daje odlične rezultate u kombinaciji sa Colafit dodatkom ishrani.

Sastav (INCI):

Voda, glicerin, metil salicilat, mentol, kamfor, ulje iz semena borača (Borago Officinalis), bromelain, cetil alkohol, polisorbat 60, metil-sulfonil-metan, kolagen hidrolizat, ulje eukaliptusa (Eucalyptus Globulus), ekstrakt hmelja (Humulus Lupulus), ekstrakt tamljana (Boswellia Serata), hijaluronska kiselina.

Uputstvo:

Bolne zglobove masirati 3 do 5 minuta jednom do tri puta dnevno.

Metil - sulfonil - metan

Metilsulfonilmetan (MSM) je komponenta proizvoda namenjena očuvanju funkcije lokomotornog sistema. Takođe utiče na čvrstinu i stabilnost vezivnog tkiva,izvor je sumpora koji je od velike važnosti za zdravlje kostiju.

Boswellia Serrata

Boswellia Serrata (tamjanovo drvo) je biljka koja raste u Indiji , a čiji se ekstrakt koristi za ukalnjanje bolova kod osteoartritisa. Sadrži visoku količinu kiselina Boswellia, koje ublažavaju proces upala, pozitivno deluju kod ublažavanja simptoma osteoartritisa, pomaže kod bolova u zgobovima, jutarnje ukočenosti i poboljšava pokretljivost zglobova. Boswellia osim toga što ima jak protivupalni učinak i brzo otklanja bol, ona ujedno otvara i krvne sudove za snadbevanje tkiva (kolateralne krvne sudove), što ima kao rezultat u tkivu više kolagena u kraćem vremenu. Zajedno sa kolagenom utiče na bolju pokretljivost a time i ishranu hrskavice.

Hijaluronska kiselina

Značaj hijaluronske kiseline je u tome što sa drugim komponentama učestvuje u izgradnji hrskavice. Kod hroničnih, upalnih procesa (osteoartritisa), dolazi do razgradnje hijaluronske kiseline i oštećenja hrskavice, a time se smanjuje elastičnost i pokretljivost zglobova. Hijaluronska kiselina se nalazi u vezivnim tkivima, u međućelijskom matriksu, u sinovijalnoj tečnosti (tečnost oko zglobova koja ih obavija i podmazuje). Hijaluronska kiselina ima esencijalnu ulogu u održavanju normalne funkcije zglobova. Kao što smo već rekli nalazi se u hrskavici i sinovijalnoj tečnosti. U sinoviji održava viskozno elastična svojstva. Za vreme upalnih procesa, događa se povećana razgradnja hijaluronske kiseline usled stvaranja razgradnih enzima ili reaktivnih oksidanata.