Hyalfit

Osetite snagu pokreta nakon samo 7 dana primene

Revolucionarna formula sa najvećom dozom hijaluronske kiseline i kolagena. Sa ovom formulom smo uspeli da prevaziđemo dosadašnju standardnu tehnologiju a pri tom Vama obezbedimo garanciju kvaliteta i komfornost primene. Brzo i efikasno ublažava bolove, upale i otoke (edeme) zglobova. Potpuno je prirodan i bezbedan preparat koji ne izaziva nikakve nuspojave.

Indikacije:
  • osteoartritis,
  • degenerativne bolesti zglobova,
  • artritis kolena, lakta, ramena, kuka, šake i stopala,
  • reumatoiodni artritis,
  • povrede zglobova,
  • bolovi pri kretanju, u stanju mirovanja i ukočenost zglobova.
Sastav:
Boswellia serrata extract (65% boswellic acid) 130 mg
Chondroitin sulfate 100 mg
Vitamin C (L-Ascorbic acid) 40 mg (50% RDI)
Hyaluronic acid 40 mg
Collagen typa I 8 mg

*RDI -reference daily intake

Nutritivne vrednosti:
Proteini 33 mg
Ugljeni hidrati 132 mg
Masti 95 mg
Dijetetska vlakna 1,3 mg
Doziranje:

1 kapsula na dan najmanje 10 minuta pre obroka , koristiti u kontinuitetu 2-3 meseca u toku godine. Prvi terapijski efekat se postiže nakon samo 7 dana upotrebe. Pakovanje od 30 kapsula, za mesec dana.

Ograničenja:

Proizvod nije namenjen mlađima od 18 godina , kao ni trudnicama i dojiljama. Mogu ga koristiti oboleli od dijabetesa. Nemojte prekoračivati preporučeno dnevno doziranje. Ne postoje sporedni efekti ili interakcije sa poznatim lekovima ili drugim supstancama. Može se kombinovati sa drugim vitaminskim preparatima.

Čuvanje:

Na sobnoj temperaturi, na suvom i tamnom mestu. Čuvati van domašaja dece.

 

HYALFIT- sta je to što ga čini jedinstvenom i revolucionarnom formulom?

Karakteristike glavnih komponenata koje ulaze u sastav HYALFITA
Danas više od 80% odraslih osoba ima problema sa zglobovima i mišićima u vidu bolova, upalnih procesa kao i otoka. Uzrok tih problema su pre svega reumatske bolesti: osteoartritis (upalni proces zglobova), osteoartroza (degenerativno oboljenje zglobova i kostiju), giht (metabolicko oboljenje zglobova), povrede mekih tkiva ( tetiva, ligamenata i mišića), kao i sportske povrede (istegnuća, iščašenja zglobova, uganuća). Kao posledica ovih bolesti i povreda javljaju se bol, otežana pokretljivost, smanjena funkcija zglobova i mišića. Najvažnija stvar jeste primena terapije koja će smanjiti bol, upalu kao i otok (ukoliko postoji) i poboljšati pokretljivost zgobova. Zbog toga se pacijenti odlucuju za upotrebu lekova , analgetika i antireumatika, ali one nose i neke posledice ako se koriste na duže staze, tačnije oni izazivaju ostećenja sluznice želuca.

Kolagen

Kolagen je protein koji čini 25% svih proteina organizma i predstavlja najvažniji sastojak unutrašnjeg potpornog sistema. Kolagen čini osnovna vlakna vezivnog tkiva zglobova, hrskavice, kostiju, zuba, tetiva, kože, vena. Jako je bitan u njihovom formiranju i omogućava elastičnost kože i krvnih sudova. Kolageni peptidi utiču na ćelije hrskavice i kostiju tako što stimulišu povećanje proizvodnje novog zglobnog kolagena i sprečavaju razgradnju već postojeće strukture hrskavice. Time se poboljšava pokretljivost zglobova . Kolagen s vremenom gubi svoj kvalitet, isto kao i organizam, a ukoliko njegova regeneracija nije podržana delovanjem kolagenih peptida, kolagen počinje da gubi svoje fiziološke osobine, što prouzrokuje nastanak raznih bolesti lokomotornog sistema. Najčesća bolest jeste osteoartritis( oštećenja hrskavice) i osteoporoza (krtost i lomljivost kostiju zbog smanjene gustine koštane mase).Uzimanje kolagena kod bolova zglobova, tj. kod osteoartritisa je jako važno, jer ubrzava oporavak zglobnog tkiva. Kod osoba sa osteoporozom unošenjem kolagena poboljšava se arhitektura kostiju što dovodi do povećanja elastičnosti i čvrstine kostiju.

Boswellia Serrata

Boswellia Serrata (tamjanovo drvo)- biljka koja raste u Indiji , a čiji se ekstrakt koristi za uklanjanje bolova kod osteoartritisa. Sadrži visoku količinu kiselina Boswellia, koje ublažavaju proces upala, pozitivno deluju kod ublažavanja simptoma osteoartritisa, pomaže kod bolova u zgobovima, jutarnje ukočenosti i poboljšava pokretljivost zglobova. Boswellia osim toga što ima jak protivupalni učinak i brzo otklanja bol, ona ujedno otvara i krvne sudove za snadbevanje tkiva (kolateralne krvne sudove), što ima kao rezultat u tkivu više kolagena u kraćem vremenu. Zajedno sa kolagenom utiče na bolju pokretljivost a time i ishranu hrskavice.

Hondroitin sulfat

Hondroitin sulfat , predstavlja sulfat glukozaminoglikana sačinjenog od naizmeničnih šećera.Obično se nalazi u okviru proteina kao sastavni deo proteoglikana. Hondroitin sulfat je važna strukturna komponeneta hrskavice i mnogo pomaže kod otpornosti na pritisak.

Hijaluronska kiselina

Značaj hijaluronske kiseline je u tome što sa drugim komponentama učestvuje u izgradnji hrskavice. Kod hroničnih, upalnih procesa (osteoartritisa), dolazi do razgradnje hijaluronske kiseline i oštećenja hrskavice, a time se smanjuje elastičnost i pokretljivost zglobova. Hijaluronska kiselina se nalazi u vezivnim tkivima,u međućelijskom matriksu, u sinovijalnoj tečnosti (tečnost oko zglobova koja ih obavija i podmazuje). Hijaluronska kiselina ima esencijalnu ulogu u održavanju normalne funkcije zglobova. Kao što smo već rekli nalazi se u hrskavici i sinovijalnoj tečnosti. U sinoviji održava viskoznoelastična svojstva. Za vreme upalnih procesa, događa se povećana razgradnja hijaluronske kiseline usled stvaranja razgradnih enzima ili reaktivnih oksidanata.

Zašto je važna hijaluronska kiselina?

Važnost hijaluronske kiseline u hrskavici sastoji se u njenoj ulozi da održava strukturu čineći agregate s proteoglikanima koji su neophodni za funkciju zglobova. Do 10% hrskavičnih glikozaminoglikana čini hijaluronska kiselina. Značajan podatak je da hijaluronska kiselina može vezati velike količine vode (1000 puta vecu od svoje tezine). Kod osteoartritisa smanjuje se molekularna masa i koncentracija hijaluronske kiseline, što smanjuje viskozno-elastična svojstva zglobne tečnosti. U svakom sinovijalnom zglobu sinovijalne membrane njegove čaure izlučije sinovijalnu tečnost i kontinuirano proizvodi hijaluronsku kiselinu koja je po hemijskom polisaharid velike molekularne težine i sastavni deo sinovijalne tečnosti, zglobne hrskavice i vezivnog tkiva ljudskog organizma. Hijaluronska kiselina u sinovijalnoj tečnosti gradi kontinuiranu mrežu i daje joj viskozna svojstva i visoki kapacitet vezivanja vode na molekulu, što joj omogućava da podmazuje zglobnu površinu pri pokretu i amortizuje ga. Oblažući receptore za bol u sinovijalnoj membrani, smanjuje bolnu reakciju zgloba. Sinovijalna tečnost omogućava ishranu zglobne hrskavice i ublažava sile pritiska u hrskavici nastale opterećenjem telesnom težinom i pokretom zgoba. Proizvodnja hijaluronske kiseline u sinovijalnoj tečnosti smanjuje se tokom života, tako da većina ljudi sa prosekom 50 godina ima manje hijaluronske kiseline u zglobovima za 50%. Uz to starenjem se menjaju i svojstva hijaluronske kiseline u smislu smanjenja veličine molekula i njenih viskoelastičnih svojstava, zbog čega i sinovijalna tečnost kod artritičnih zglobova gubi elastičnost i viskoznost. Kako je osteoartritis u svim fazama karakterisan progresivnim smanjenjem koncentracije hijaluronske kiseline u sinoviji koja oblaže zglob jasno je zbog čega se javljaju prateći simptomi bolesti.