CAREGYN Ovules

Caregyn vaginalete su medicinsko sredstvo na bazi borne kiseline, hijaluronske kiseline, polikarbofila, mlečne kiseline, tokoferil acetate, vitaminaA, 18-Beta-gliciretinske kiseline, ulja čajevca, indikovano u lečenju sledećih stanja:

  • infekcije
  • vaginalne nelagodnosti- osećaj pečenja, iritacija i svrab
  • suvoća vagine uzrokovana primenom oralne kontracepcije ili menopauzom
  • pomoć u procesima epitelizacije i zarastanja oštećene sluzokože nakon porođaja, gihekoloških i hiruških intrvencija ili usled vaginitisa

Hijaluronska kiselina u obliku natrijumove soli, dozirane na 10mg po vaginaleti, ispoljava hidratantno i podmazujuće dejstvo protiv vaginalne suvoće i pomaže u vraćanju prirodnog vaginalnog okruženje, bez smetnji.

Mlečna kiselina, koja je normalno prisutna u vagini, omogućava trenutnu korekciju pH i olakšava prirodni oporavak osetljivog vulvo-vaginalnog ekosistema.

Borna kiselina, zahvaljujući postojanosti u vaginalnom okruženju, pospešuje produženo snižavanje pH tokom vremena.

 

ČUVANJE:  Pakovanje držati dobro zatvoreno na suvom mestu, između 5  I 25 , dalje od bilo kog izvora toplote i svetlosti.

NEŽELJENA DEJSTVA:  Preosetljivost na bilo koji od sastojaka.

UPOZORENJE: Čuvati van domašaja i vidokruga dece. Ne gutati. Ne koristiti, ako je pakovanje već otvoreno ili oštećeno. Ne koristiti proizvod nakon isteka roka trajanja. Datum isteka se odnosi na neotvoreni i pravilno uskladišteni proizvod. Ne koristiti proizvod u slučaju vaginalnih lezija i rana, niti tokom menstruacije. Ne prekoračivati preporučenu dozu, bez lekarskog saveta. Upotreba, naročito ako je produžena, može dovesti do pojave osetljivosti. U tom slučaju, prekinite lečenje i obratite se lekaru, kako biste započeli odgovarajući tretman. Važno je obavestiti lekara ili farmaceuta o svim neželjenim efektima, koji nisu navedeni u uputstvu za upotrebu. Proizvod ne koristiti duže od 30 dana.

MERE PREDOSTROŽNOSTI: Tokom trudnoće, dojenja i kod dece, upotrebu vaginaleta treba ograničiti, samo na neophodno  i pod nadzorom vašeg lekara.

PAKOVANJE: Kutija sa dva blistera, koji sadrže 10 vaginaleta od 2g po vaginaleti.

POD LICENCOM: Capricorn Life Sciences b.v. (Holandija)

PROIZVOĐAČ: Gruppo Farmaimpresa srl, Via Cipro, 1-25124 Bresica Italy

Medicinsko sredstvo se ne sme odlagati u otpadne vode ili kućni otpad. Pitajte svog farmaceuta kako da odložite medicinsko sredstvo, koje više nije u upotrebi. Ovo će pomoći u zaštiti životne sredine.