FERTICURmag 60 kesica

Prirodno rešenje kod sindroma policističnih jajnika

Policistični ovarijalni sindrom je skup različitih simptoma koji su umereno do jako izraženi i mogu dovesti do reproduktivnih, endokrinoloških i metaboličkih poremećaja. PCOS karakteriše hronično odsustvo ovulacije, udruženo sa hiperandrogenizmom (povišen nivo muških polnih hormona) i insulinskom rezistencijom.

Inozitoli, a naročito mio-inozitol imaju ključnu ulogu u terapiji PCOS zbog svoje fiziološke funkcije u organizmu.

Otkriveno je da nedostatak mio-inozitola postoji kod 80% žena koje pate od sindroma policističnih jajnika.

Mio-inozitol ima mnogobrojne funkcije u organizmu,a najznačajnija je uloga prenosioca signala hormona insulina, FSH i TSH sa površine ćelije u njenu unutrašnjost. Na taj način se obezbeđuje pravilno delovanje hormona insulina.

Mio-inozitol omogućava uspostavljanje normalne funkcije jajnika što za posledicu ima normalizaciju menstrualnog ciklusa, a samim tim povećava se mogućnost začeća.

FERTICURmag predstavlja unapređenu formulaciju sa MIO-INOZITOLOM, MAGNEZIJUM citratom, HROM pikolinatom i aktivnom formom folne kiseline QUATREFOLIC®.

FERTICURmag se preporučuje svim ženama koje imaju poremećaje prouzrokovane sindromom policističnih jajnika i metaboličkim sindromom.

Aktivni sastojci  Na preporučenu dnevnu dozu 2 kesice  %NRV*
Mio-inozitol 4000 mg /
Magnezijum citrat 600 mg (čist Mg 90 mg ) 24%
Quatrofolic® 800 µg (folat 444µg) 222%
Hrom 200 µg 500%

 

MIO-INOZITOL učestvuje u produkciji androgena na nivou jajnika, povećava osetljivost ćelija na dejstvo insulina, reguliše menstrualni ciklus i obnavlja ovulaciju, smanjuje maljavost i akne, kontroliše apetit i česte napade gladi, smanjuje rizik od nastanka dijabetesa u trudnoći.

MAGNEZIJUM igra ključnu ulogu u metabolizmu glukoze i insulina, dominantno preko uticaja na insulinske receptore na ćelijama ili direktno delujući na proteine koji transportuju glukozu u ćelije našeg organizma.

HROM  ima važnu ulogu u regulaciji nivoa glukoze u krvi. Trovalentni hrom deluje zajedno sa insulinom tako što povećava korišćenje glukoze. Esencijalan je element u tragovima neophodan za metabolizam ugljenih hidrata i masti. Trovalentni hrom u obliku pikolinata osigurava izrazito stabilnu strukturu i maksimalnu apsorpciju.

FOLNA KISELINA (Quatrefolic®) se preporučuje svim ženama u periodu pre začeća kao i trudnicama kako bi se prevenirao nastanak određenih komplikacija kao što je urođeni defekat neuralne cevi (spina bifida). Zadužena je za sintezu DNK, RNK i proteina, rast tkiva majke tokom trudnoće, normalan metabolizam homocisteina.

FERTICURmag sadrži aktivnu formu folne kiseline (Quatrefolic®) koju organizam koristi odmah bez potrebe za metabolizacijom.

FERTICURmag indikacije primene:

  • Sindrom policističnih jajnika
  • Reguliše menstrualni ciklus i  uspostavlja ovulaciju
  • Uspostavlja hormonsku ravnotežu
  • Kontrola apetita i napada gladi
  • Prevencija dijabetesa u trudnoći


Doziranje: 
Odrasli 1(jedna) do 2(dve) kesice na dan.

Pakovanje: 60 kesica praška za pripremu napitka.

Upozorenja: Preporučeni dnevni unos se ne sme prekoračiti. Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Osobe koje imaju hipoglikemiju ne bi trebalo da uzimaju preparate koji sadrže hrom. Ne preporučuje se osobama sa bipolarnim poremećajem, osobama koje koriste selektivne inhibitore ponovnog preuzimanja serotonina(SSRI), osobama sa jako izraženim AV blokom, obolelima od mijastenije gravis.

Proizvod nije zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i vođenje zdravog načina života.