FERTICURmel

FERTICURmel je dodatak ishrani na bazi D-HIRO-INOZITOLA, vitamina E i MELATONINA

Smatra se da 30-40% žena u reproduktivnom periodu života ima policistični ovarijalni sindrom, a kod 70% žena sa PCOS postoji insulinska rezistencija. Kod problema insulinske rezistencije ćelije postaju neosetljive na dejstvo insulina i ne mogu da koriste šećer iz hrane(to je uloga insulina). To za posledicu ima povećano lučenje insulina koje vodi u hiperinsulinemiju, a sve to prouzrokuje povećano lučenje androgena i dolazi do hiperandrogenemije.

Gojaznost je posledica povišenog nivoa insulina što dodatno pogoršava postojeću situaciju i vodi u pojavu dijabetesa tipa 2. Kao posledica insulinske rezistencije nivo šećera u krvi se povećava, povećavaju se nivoi holesterola i triglicerida, povećava se krvni pritisak. Sve to za posledicu ima pojavu metaboličkog sindroma.

FERTICURmel predstavlja inovativni vid terapije za regulaciju insulinske rezistencije,regulaciju nivoa šećera i insulina u krvi kao i PCOS.

Aktivni sastojci  1 kapsula
D-hiro-inozitol 400 mg
Vitamin E 200 mg
Melatonin 1 mg

D-HIRO-INOZITOL povećava osetljivost tkiva na insulin, reguliše nivo glukoze i insulina u krvi te na taj način pozitivno utiče na regulaciju insulinske rezistencije i hiperinsulinemije.

MELATONIN je snažan antioksidans i hvatač slobodnih radikala koji štiti ćelije od oksidativnog stresa, sprečava njihovo propadanje što dovodi do potpunog sazrevanja folikula i ovulacije. Utiče na proizvodnju polnih hormona u različitim fazama sazrevanja folikula jajnika.

Melatonin utiče na cirkadijalni ritam (spavanje-budno stanje).

Vitamin E (DL-a-tokoferil-acetat) je moćan antioksidans.

FERTICURmel indikacije primene:

  • Smanjuje insulinsku rezistenciju
  • Reguliše nivo šećera i insulina u krvi
  • Uspostavlja ovulaciju kod žena sa PCOS
  • Obnavlja hormonsku ravnotežu
  • Prevencija trudničkog dijabetesa
  • Smanjuje akne i maljavost
  • Priprema za VTO


Doziranje: 
Odrasli 1(jedna) kapsula na dan(najbolje uveče).

Pakovanje: 15 kapsula.

Upozorenja: Proizvod ne treba da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak proizvoda. Ne preporučuje se osobama sa bipolarnim poremećajem, osobama koje koriste selektivne inhibitore ponovnog preuzimanja serotonina(SSRI), osobama koje imaju sklonost ka krvarenju, osobama na terapiji sedativima, antidepresivima i antikonvulzivima.

Nekoliko sati nakon uzimanja proizvoda ne preporučuje se upravljanje motornim vozilima,rad za mašinama i slično.