Utidir®

Kompletan je i efikasan uroprotektor sa klinički potvrđenim rezultatima.

Inhibira adheziju bakterija i smanjuje opterećenost bakterijama urinarni i intestinalnni trakt.

Snažan je u borbi protiv upale.

Pogodan je za primenu sa antibioticima i za prevenciju rekurentnih infekcija.

Preporučuje se kod:  uretritisa, cistitisa , prostatitisa

Vaccinium M.Aliton (Brusnica) Sadrži organske kiseline, hipurinsku i hininsku kiselinu, sto doprinosi smanjenju adhezije bakterija  na epitel bešike i pomaže odvajanje istih.

Arctostaphylos uva –ursi L.Spreng (Medveđe uvo) Glavni sastojak je arbutin, fenolni glikozid koji je pretvoren u slobodni hidrokvinon.  Hidrokvinon je odgovoran za  delovanje na nivou mokraćnih puteva.

D –manoza je aldoheksoza (monosaharid, epimer glukoze). Ovaj šećer se izlučuje putem mokraće i vezuje se za Ešerihiju coli i tako sprečava njenu adheziju za epitel mokraćne bešike.

Olea eurpe L.( Maslina) Deluje kao diuretic, tonik, adstrigent,hipotenziv kao i pomoćno sredstvo u terapiji različitih infekcija. Ima visok sadržaj polifenola, među kojima se ističe Oleuropein sa svojim antioksidativnim svojstvima.

Inulin  je prebiotik, ima povoljan uticaj na creva tako što pospešuje razvoj normalne crvene mikroflore. Na taj način potiskuje razvoj patogenih mikroorganizama i doprinosi dobrobiti celog GIT-a.

Orthosiphon aristatus (Ortosifon je biljka posebno bogata fenolima a naročito flavonoidima, kao što je sinensetin. Ortosifon ima diuretsko dejstvo te promoviše eliminaciju viška tečnosti kroz renalnu aktivnost.

Lactobacillus acidophilus  Može vršiti prevenciju adhezije patogenih mikroorganizama za mukozu i urinarni epitel, kao što je E.coli, jedna od najvažnijih za genitourinarne bolesti.

PREPORUCENA UPOTREBA: Odrasli: jednom dnevno, najbolje uveče pre spavanja, na praznu bešiku, što kasnije nakon obroka. Sadržaj kesice rastvoriti u 100ml vode.

OGRANICENJAProizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda! Proizvod nije namenjen trudnicama, dojiljama, osobama mlađim od 18 godina.