Lepota dolazi iznutra

Datum: 09.04.2024.

Autor teksta: Mr Pharm. Brankica Milinković

Devojka vežba sa tegovima

Sigurno ste do sada nebrojano puta čuli da za negovanu ženu nije dovoljna samo kozmetika i rutinska nega, već da način života i pravilna ishrana igraju izuzetno važnu ulogu u očuvanju lepote i zdravlja. Postoje jos neke krucijalne stvari, koje svaka žena treba da zna i da to vešto iskoristi u intresu svoje lepote, a i zdravlja.

Kolagen je najzastupljeniji protein u našem telu i čini čak 70% dela kože. Glavna uloga kolagena je održavanje strukture i otpornosti kože. Kolagenska vlakna stvaraju mrežu, koja učvršćuje slojeve kože i u koju su uklopljene važne komponente kože; poput elastina – koji održava elastičnost i hijaluronske kiseline – koja održava vlažnost kože. Starenjem se broj i aktivnost ćelija koje proizvode kolagen (fibroblasti) smanjuje. Kako fibroblasti postaju manje aktivni, tako se i kolagenski matriks, koji osigurava strukturu i čvrstoću kože, počinje raspadati. Elastična vlakna vremenom, takođe, gube svoj integritet, a količina hijaluronske kiseline u koži se s godinama smanjuje. Zbog toga koža postaje tanja i dehidrirana, a pojavljuju se i bore i duboke brazde. Dakle, glatka, čvrsta i mladolika koža zahteva optimalnu količinu dobro organiziovanih kolagenskih vlakana, koja će osigurati da koža zadrži elastičnost, čvrstoću i sposobnost vezivanja vlage.

Istraživanja su pokazala da liofilizirani kolagen, koji unesemo u organizam, može postaći sintezu novih kolagenskih vlakana, stimulirajući fibroblaste.

Biološki aktivan liofilizirani kolagen je nastao kao plod senzacionalnog znanstvenog otkrića. Nauka je uspela dokazati da protein, koji je do sada dodavan u kozmetičke proizvode i suplemente, telo percipira kao strano telo i veoma teško ga prihvata. Utemeljeno ovom spoznajom stvorena je patentirana metoda ekstrakcije kolagena. Ova metoda je omogućila održavanje integriteta krhke tripl helix strukture kolagena, tipične samo proteinima živih organizama. Dobijena trodimenzionalna struktura aminokiselina (koja je identična ljudskoj) čini kolagen COLAFIT bioaktivnim.

Colafit je liofilizirani kolagen (nastao liofilizacijom – relativno nov, najpouzdaniji tehnološki postupak dobijanja i čuvanja najoptimalnije koncentracije žive ili osjetljive strukture).

Colafit je biološki aktivan dodatak svakodnevnoj nezi kože koju hrani iznutra za vidljive rezultate spolja. Dolazi do poboljšanja strukture, elastičnosti i čvrstine kože.

Mr Pharm. Brankica Milinković

Podeli članak:

Povezani članci

Devojka koju boli vrat

Kada pokret boli, prepoznaj i deluj

Bol je subjektivno, neprijatno opažanje i osećaj, koji se može javiti usled oštećenja tkiva, njegovog predstojećeg oštećenja ili usled psiholoških...

Pročitaj više

Mogućnost za bolji kvalitet života bez bola

Preventivnim pravilnim ponašanjem u svakodnevnom životu i aktivnostima, u mnogome se može uticati na očuvanje zdravlja, poboljšanje kvaliteta života i...

Pročitaj više
Dve osobe se sunčaju na plaži

Vitamin D3, potreban ili neophodan?

Poslednjih nekoliko godina, vitamin D3 je zadobio veliku i opravdanu pažnju stručne i opšte javnosti. Sve veći broj studija ukazuje...

Pročitaj više

Kontakt

Ako imate dodatnih pitanja, ili želite da stupite u kontakt sa nama, M&V Pharm tim je uvek raspoložen za saradnju!